Drie overvallen in ‘Bureau Rijnmond’

woensdag 22 november 2017

Rotterdam - ‘Bureau Rijnmond’ is het regionale opsporingsprogramma op TV Rijnmond, waarin Openbaar Ministerie en politie proberen misdrijven op te lossen met behulp van de kijkers. Deze week gaat het om drie overvallen en verschillende babbeltrucs.

De overvallen vonden allemaal plaats in Rotterdam. Op 4 november was een snackbar aan de Wouwerlaan het doelwit. De overvaller wist te ontkomen, maar ‘zijn’ fiets bleef achter. Misschien is de fiets de sleutel tot de oplossing? Van een zeer recente zaak, naar een oude.Op 21 februari 2016 werd een filiaal van het kruidvat aan het Mathenesserplein overvallen. Het team, dat deze overval onderzoekt heeft er vertrouwen in deze zaak alsnog op te lossen, vandaar opnieuw aandacht voor deze overval.Twee gemaskerde mannen kwamen zaterdagavond 7 oktober een snackbar op de Oude Watering binnen. Ze bedreigden de twee medewerksters met een mes. Na een greep in de kassa sloegen ze op de vlucht. Er worden beelden van de overvallers getoond in de hoop dat de kijker van ‘Bureau Rijnmond’ hen herkent.

Een 13-jarige jongen werd op maandag 4 september het slachtoffer van een beroving op de Vaanweg. Zijn fiets werd gestolen. Waar de verdachte waarschijnlijk niet op had gerekend is dat hij op beelden staat van een supermarkt waar hij kort daarvoor was gezien.

Zeer regelmatig worden goedwillende en behulpzame burgers slachtoffer van gehaaide lieden die misbruik maken van hun goedheid. Zij vragen de slachtoffers voor hen te pinnen bij een parkeerautomaat omdat zij (zogenaamd) zelf geen pinpas hebben. In deze aflevering vier van die gevallen waarbij beelden van de verdachten worden getoond.

Deze week nog een keer aandacht voor een poging doodslag in Capelle aan den IJssel. Twee weken geleden werden ook al beelden getoond van de verdachte van een poging doodslag bij een tankstation aan de Burgemeester van Dijklaan. Dit leverde helaas niet voldoende tips op om door te rechercheren en daarom deze week een nieuwe poging.De uitzending van ‘Bureau Rijnmond’ is wekelijks te zien op TV Rijnmond en gelukkig worden er ook regelmatig mooie resultaten behaald. Zo ook deze week. Wilt u weten in welke zaak? Kijken dan, donderdagmiddag rond 17.20 uur op RTV Rijnmond (herhaling elk uur tot de volgende dag 17.00 uur). Help misdrijven op te lossen.Kijk voor meer informatie en de afzonderlijke items ook op www.politie.nl/bureaurijnmond

bron: politie.nl | Categorie: overval-beroving


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Kinderdijk | 112 alarmeringen Kinderdijk | Goedkoop Tanken in Kinderdijk | Supermarkten in Kinderdijk | Weerbericht Kinderdijk